17 Temmuz 2015 Cuma

Meksika Usulü Somon Salatası ve Yoğurtlu Avakado Sosu


Malzemeler:

4 adet Somon Fileto (derisiz ve kılçıksız)
1 yemek kaşığı kırmızı biber
Yarım yemek kaşığı toz kimyon
Yarım yemek kaşığı soğan tozu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limon



Salata:
Marul yaprakları
2 adet domates
1 adet salatalık
1 kutu konserve mısır
1 adet küçük kırmızı soğan
4-5 adet kişniş yaprağı
Beyaz peynir




Yapılışı:
Izgara ısıtılır. Bir kaba kırmızı biber, kimyon ve limon tozu koyulur. Somon filetoların iki tarafına zeytinyağı sürülerek üst kısımlarına tuz ve karabiber dökülür. Baharat karışımından somon filetoların iki tarafına da biraz serpilir. Izgara tellerinin üzerine zeytinyağı sürülür ki somon filetolar ızgaraya yapışmasın. Somon filetolar ızgaraya koyulup iki tarafını da 3'er dakika pişirilir. Pişen somonlar ızgaradan alınarak üzerlerine hemen limon suyu dökülür.

Bütün salata malzemeleri doğranarak 4 ayrı tabağa konur. Üzerlerine somon filetolar yerleştirilir. Salata için hazırlanan Yağurtlu Avakado Sos (tarif için tıklayın) arzuya göre filetoların üzerlerine bir kaşık yardımıyla dökülerek süsleme yapılır. 

Afiyet olsun


Kaynak: Cooking Classy

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder