17 Ağustos 2015 Pazartesi

Asya Usulü Izgara Somon Balığı



Malzemeler:

1 adet somon fileto
3 diş sarımsak
1/4 su bardağı doğranmış taze soğan
1/2 su bardağı pirinç sirkesi
1/2 su bardağı soya sosu
2 yemek kalığı ba1 çay kaşığı toz zencefil 
1 adet ince dilimlenmiş limon
1 yemek kaşığı kavrulmuş susa
1 tutam taze çekilmiş karabiber

Hazırlanışı:

Pirinç sirkesini, soya sosunu, balı, zencefili, karabiberi ve doğranmış sarımsakları karıştırıp somon balığının üzerine dökülerek 30 dakika buzdolabında marine edilir. 

Somon fileto buzdolabından çıkarılarak üzerine ince dilimlenmiş limon dilimleri yerleştirilir. Daha sonra fırın tepsisine konulur, önceden 200 derecede ısıtıllanmış fırına konarak pişirilir. Doğranmış taze soğan ve susam serpilerek servis yapılır. 

Afiyet olsun. 

Kaynak: tuzubiberi.com

  • Malzemeler 

    • sosunu,balı,zencefili,karabiberi ve doğranmış sarımsakları karıştırıp somon balığının üzerine dökerek 30 dakika buzdolabında marine edin.
  • Fırınınızı 180 dereceye getirin ve balığı marinatdan çıkarın.
  • Ince dlimlenmiş limon dilimlerini somonun üzerine yerleştirip fırında pişirin(limonların yanmaması için pişmesine yakın balığın üzerini alüminyum folyo ile örtebilirsiniz).
  • Doğranmış taze soğan ve susam serpip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder