12 Ağustos 2015 Çarşamba

Fırında Somonlu Patates


Malzemeler:

1 kilo patates (ince dilimlenmiş)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 büyük kırmızı soğan (dilimlenmiş)
1 yemek kaşığı un
1 avuç dolusu ıspanak yaprağı
Tereyağı
3 adet somon fileto
200 ml koyu krema 
Rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:

Patatesler önceden haşlanıp, bir sücgece alınır. Kırmızı biberler bir tavada az yağla 5 dakika kavrularak unla karıştırılır. Ispanaklar ayrı bir tavada azıcık kavrulur ve suyu sıkılarak kenara alınır. 

Daha sonra bir fırın kabına alta patatesler, soğan ve somon, ıspanak ve en üste yine patatesler konulur.

En üst kata krema dökülerek fırında 20-30 dakika pişirilir. Fırından alınarak üstüne kaşar peyniri rendesi dökülerek tekrar fırına alınır ve üstü kızarıncaya kadar beklenir ve fırından çıkarılarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Kaynak: deliciousmagazine.co.uk




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder