24 Temmuz 2015 Cuma

Fırında Somon ve Limonlu Kapari


  • Malzemeler:
  • 2 adet somon
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber
  • 4 adet limon dilimi
  • Limonlu Kapari:
  • 3 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı kapari 
  • Yarım çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • Yarım limonun suyu

Yapılışı:

Fırın tepsisine aliminyum folyo koyulur. 

Somon filetolar fırın tepsisine koyulur. Filetoların üzerine tuz ve karabiber serpilir. Üzerlerine dilim limonlar konulur. Önceden 200 derecede hazırlanmış fırında 10 dakika pişirilir. Dışarı çıkarılıp bir 10 dakika daha aliminyum folyo ile sarılarak bekletilir. Bu süre zarfında balık pişmeye devam edecektir. 

Bu arada küçük bir tavada tereyağı eritilir. İçine sarımsak, kapari, limon kabuğu rendesi ve limon suyu eklenir, ili dakika pişirilir. İçine tuz ve karabiber eklenir. 

Somonların üzerinden limonları kaldırılıp, bir spatula yardımıyla somonların üzerinden derisi sıyrılır. Somonlar servis tabağına konur. Üzerine kapari ile hazırlanan karışım sürülür servis yapılır. 

Afiyet olsun.

Kaynak: lifesambrosia.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder