17 Ağustos 2015 Pazartesi

Fırında Sarımsaklı Somon



Malzemeler:

1 adet somon fileto
2 yemek kaşığı limon suyu
2 diş sarımsak
2 yemek kalığı tereyağı (soğuk)
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı kara biber
1 yemek kalığı ince doğranmış maydanoz
Yarım çay kaşığı pulbiber ve arzuya göre çeşitli baharatlar

Yapılışı: 

Fırın önceden 200 derecede ısıtılır. Sarımsak ve limon suyu bir tavaya konarak orta dereceli ateşte, limon suyu yarıya ininceye kadar karıştırılır. İçine 1 yemek kaşığı tereyağı eklenerek ateşten alınır. Tereyağı kendi kendine eridikten sonra tekrar ocaga konarak 2-3 saniye kaşıkla karıştırılır. Sonra yine ocaktan alınır ve kaşıkla tereyağı iyice eriyinceye kadar karıştırılır. Aynı işlem ikinci kaşık tereyağı ile yapılır. Tereyağı iyice eriyince tava ocaktan alınır.
Somon fileto bir tepsinin içine yerleştirilen folyonun üstüne konulur. Üzerine hazırlanan sarımsaklı sos sürülür. Üstüne tuz, karabiber, pulbiber ve arzu edilen baharatlar konularak folyonun üstü sos dışarıya sızmayacak şekilde sımsılı kapatılır. 

Balığımız önceden ısıtılmış fırına atılarak 12-14 dakika pişirilir. Folyo açılarak 2-3 dakika daha fırında tutularak dışarı çıkartılır. Üzerine maydanoz serpilerek servise hazır hale getirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder