6 Temmuz 2015 Pazartesi

Somon Tuzlama Nasıl Yapılır?



Malzemeler:



Malzemeler:

Somon fileto yada bütün somon
2 ölçü tuz (tercihen ince olan)
1 ölçü şeker (bende esmer)
Sıvı yağ (bende pirinç yağı)
Cam kabı ve keskin bıçak

Yapılışı:

Somonu kolay dilimlemek için biraz dondurun. Tuz ile şeker güzelce harmanlayın. (Ortalama bir dilim somon için yukarıdaki ölçüler kullanıldı.) Cam kabı az yağlayıp biraz tuzlu karışımı serpin. Bütün somonunuz varsa önce deriyi çıkarmanız gerekir. Dondurulmuş balıktan deriyi bıçak yardımıyla kolayca çıkarabilirsiniz. Aşırı ince olmayan dilimleri keserek kabında bir kat yerleştirin. Biraz tuzlu karışımdan serpip biraz da sıvı yağ damlatın.  Yine bir kat balık dilimleri ve tuzlama yağlama adımları geçin. Balık bitene kadar bu işlemi tekrarlayabilirsiniz. Son kat tuzlu karışım ve sıvı yağ olmalı. Kabınızı kapatıp bir gece buzdolabında (buzlukta değil) bekletin. Böylece sabahtan kahvaltınıza güzel bir atıştırmalık olur.

NOT:Gece beklettikten sonra kalıbında tuzluk oluşturulur. Onu asla dökmeyin. Onun içinde balığınız yaklaşık bir hafta saklanabilir. İsterseniz bir kısmını ayırıp buzluğa koyun. Daha sonra canın istediği zaman hazır tuzlu balığı sofranıza servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Kaynak: nefisyemektarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder