10 Temmuz 2015 Cuma

Fesleğenli ve Füme Somonlu Linguini



Babalar Günü'ne özel bir tarif.

Malzemeler 4 Kişilik
  • 250 gr linguini
  • 300 gr füme somon
  • 1 tutam taze fesleğen
  • 200 gr krema
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber




Hazırlanışı

  1. Kaynayan suya tuz ekledikten sonra linguini makarnayı haşlamaya başlayın
  2. Ayrı bir tavada ince kıyılmış sarımsağı ve soğanı zeytinyağında kavurun.
  3. Orta boy doğranmış füme somonları ve fesleğen yapraklarını da ekleyin.
  4. 5-6 dakika pişirdikten sonra kremayı koyun.
  5. Tuz ve karabiber ekin.
  6. Süzdürdüğünüz linguiniyi sosun bulunduğu tavaya aktarın.
  7. İyice karıştırın ve servis tabağına alın.
  8. Sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun
          Kaynak: everydayme.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder