Malzemeler: (2 kişilik)
1 yemek kaşığı sirke
2 yumurta
2 dilim tam tahıllı ekmek
2 avuç roka
tuz ve karabiber
1 tane avakado
4 dilim füme somon
Yapılışı:
Ufak bir tencereye su konur. İçine bir miktar sirke eklenir (yumurtanın beyazının dağılmaması için). Yumurtalar ayrı ayrı kaselerin içine kırılır. Su tam kaynama noktasına geldiğinde (kabarcıklar yüzeye doğru çıkmaya başlamadan) yumurtaları dikkatli bir şekilde suya dökülür. Bir kaşık yardımıyla yumurtanın beyazı yavaş hareketlerle sarısına doğru ittirilir. Ocağın altı kapatılarak 3-4 dakika yumurtanın pişmesi beklenir. Bir süzgeç yardımıyla kenara alınır. (Aslında bu bildiğimiz çılbırın tarifi.)
Ekmek dilimleri tost makinesinde kızartılır. Dilimlerin üzerine roka ve ince dilinmik avakado, tuz ve biber konur. En üste füme somon ve yumurta eklenir. Arzuya göre dereotu, capari ve kırmızı soğan dilimleri koyabilirsiniz. Sandviçiniz servise hazır.
Afiyet olsun.
Kaynak: cookinglight

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder