22 Temmuz 2015 Çarşamba

Sebzeli Somon Buhulama


Malzemeler:

8 yemek kaşığı su
4 adet derisi alınmış somon fileto
1 adet kabak
6 adet çeri domates

Hazırlanışı:

4 adet folyo hazırlanır. Kabak ve arzuya göre ekleyeceğiniz sebzeler ince ince dilimlenir, çeri domatesler ortadan ikiye bölünerek folyoların içine konur. Her bir sebze karışımının üzerine önceden her iki tarafına tuz ve taze çekilmiş karabiber dökülmüş olan somon fileto eklenir. 

Folyoların üzeri kapatılır ve kenarlar iyice sıkıştırılarak katlanır. Daha sonra bütün katlanmış folyolar fırın tepsisine konarak önceden ısıtılmış fırına sürülür. 18 dakika pişirilir. Folyoların üzerleri bir çatal yardımıyla delinip içindeki buhar dışarı çıkartılır. Folyolar açılarak servise hazır hale gelir. 

Afiyet olsun.

Kaynak: prevention





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder