5 Temmuz 2015 Pazar

Zencefilli Somon Izgara



Öncelikle tazecik somon filetoları derisi üzerinde kalacak şekilde satın alın. Fırını 220 dereceye ayarlayın. Hazırladığınız ızgarayı hafifçe yağlayın ve derileri altta kalacak şekilde somonları üzerine koyun. 

Zencefilli sos için malzemeler:

1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı elma sirkesi 
yarım yemek kaşığı taze zencefil rendesi

Yapılışı:

Hepsini bir kapta karıştırın ve somonların üzerine bolca sürün, tuz ve taze çekilmiş karabiber serpin ve fırına verin. Yaklaşık 15 dakika sonra üzerlerini kızarınca fırından çıkarıp bir servis tabağına alın ve kalan zencefilli karışımdan dökün.

Afiyet olsun.


Kaynak: slingomom

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder