10 Ağustos 2015 Pazartesi

Fırında Yaz Sebzeleri ve Somon


4 adet somon fileto (derisiz)
2 adet kabak (yarım ay şeklinde doğranmış) 
2 adet bal kabağı (yarım ay şeklinde doğranmış) 
2 adet küçük boy kuru soğan (ince dilimlenmiş)
2 diş darımsak (ince dilnnmiş)
2,5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve taze çekilmiş karabiber
2 yemek kaşığı limon suyu
2 orta boy domates (küp doğranmış)
1 yemek kaşığı taze kekik (doğranmış)
1 çay kaşığı kuru kekik


Yapılışı: 

Fırın önceden 200 derecede ısııtılır. 4 adet folyo hazırlanır.

İnce dilimlenmiş sebzeler; kabak, bal kabağı, kurusoğan ve sarımsak 1 kaşık zeytinyağı ile harmanlanır. Tuz ve karabiber eklenerek 4 eşit parçaya bölünerek aliminyum folyoların orta kısmına konur.

Somon filetoların her iki tarafına da 1 yemek kaşığı yağ sürülür ve tuzlanıp karabiberlenir. Daha sonra somonlar sebzelerin üzerine yerleştirilir. Üzerlerine limon suyu dökülür.

En üste küp kesilmiş domatesler ve taze ve kuru kekik eklenerek üzerine bir kaşık zeytinyağı dökülür. Aliminyum folyoların üzerleri kapatılır ve kenarları iyice kapatılıp önceden ısıtılmış fırına sürülür. 20- 25 dakika piştikten sonra fırından çıkarılıp folyoların üzeri açılarak servis tabağına alınır. 

Afiyet olsun.

Kaynak: cookingclassy.com




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder