28 Ağustos 2015 Cuma

Somonlu Makarna



Malzemeler: 

1 paket kelebek makarna
2 adet somon fileto (pişmiş)
1 büyük limonun suyu ve limon kabuğu rendesi
1 kutu konserve bezelye
Yarım paket krema
3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
Tuz ve taze çekilmiş karabiber

Yapılışı: 

Eğer somon filetonuz pişmiş değilse bir tencereye yerleştiririp üzerini örtecek kadar aoğuk su ekleyin, kaynatın ve tencerrnin kapağını sıkıca kapatarak ateşten alın ve 10 dakika kenarda bekletin. Daha sonra süzerek, derisini ayırın ve küçük parçalara ayırın. 

Makarnayı bir tencerede haşlayın ve süzün. Bu arada kremayı bir tabaya koyarak ısıtın ve içine bezelyeleri, somon parçalarını, limon suyu ve limon kabuğu rendesini, tuz ve karabiberi katın biraz ocakta çevirin. Daha sonra içine makarnayı ve rendelenmiş parmesan peynirini de katarak dikkatlice karıştırın. 

Herşeyin iyice karıştığından ve tadının güzel olduğundan emin olun. Gerekiyorsa içine biraz daha parmesan rendesi ve/ya limon suyu katın. 

Sercis yaparken ğzerine ekstra peynir koyabilirsiniz. 

Afiyet olsun.


Kaynak: theviewfromgreatisland

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder