16 Temmuz 2015 Perşembe

Izgara Kabak ve Somon



Malzemeler

4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 limonun suyu
2 çorba kaşığı
Kuru baharatlar
1 diş sarımsak
8 tane küçük kabak
2 parça derisi alınmış somon
Yeşillikler



Sos malzemeleri:
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
1 kaşık hardal
2 yemek kaşığı taze tarhun otu


Hazırlanışı:

Zeytinyağı, limon suyu, hardal ve tarhun otun bir kapta karıştırılır. İçine baharat eklenerek tekrar karıştırılır ve kenara konur.

Başka bir kapta zeytin yağı, limon suyu, kuru baharatlar, yeşillikler ve sarımsak bir kapta karıştırılır. Uzunlamasına kesilmiş kabaklar bu karışım içinde bir süre bekletilip terbiye edilir. 

Izgara yapılacak tava iyice ısıtılır fakat tava yanmamalı. Kabaklar ızgara tavasında her bir tarafı yumuşayıncaya kadar 2-3 'er dakika üzerlerinde siyah çizgiler oluşuncaya kadar pişirilir. 

Daha sonra somon da kabaklar ile aynı karışımın içine atılarak terbiye edilir. Önceden ısınmış ızgara tavasında her bir tarafı kızarıncaya kadar 1-2 dakika pişirilir. 

Hazırlanan sos tekrar iyice karıştırılıp servis tabağına kabaklar ve somon konulduktan sonra üzerlerine dökülür. 

Afiyet olsun.

Kaynak: bbcgoodfood


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder