29 Temmuz 2015 Çarşamba

Fırında Otlu Somon ve Patates

Malzemeler: 2 kişilik

1 limon (suyu ve ve kabuğunun rendesi)
1 yemek kaşığı deniz tuzu
Küçük patates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Taze çekilmiş karabiber
2 adet somon fileto
2 adet taze tarhun otu yaprağı
1/4 demet maydanoz
8 adet taze reyhan yaprağı
1 baş sarımsak

Turunçgil Sosu Malzemeler:

1 fincan tere
1 fincan karışık otlar (marul vb)
Yarım fincan portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi
Yarım limon suyu ve limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı hardal
Tuz
Taze çekilmiş karabiber


Hazırlanışı:

Limon kabuğu rendesi ve tuz bir kapta elle karıştırılır. Bir tepsiye konulan pişirme kağıdının üzerine patatesler, üzerlerine karabiber ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı konur. Patatesler 25 dakika fırınlanır, sonra çıkartılıp limon- tuz karışımı ile karıştırılır ve tekrar fırına konularak kızarmaları beklenir. 

Somon filetolar tuz ve biberlenir. İnce kıyılmış tarhun otu, maydanoz, reyhan ve sarımsak ve kalan zeytinyağı bir kapta karıştırılır. Karışım somon filetoların üzerine dökülerek bir fırın kabına konulur ve daha önce 200 derecede ısıtılmış fırında 10 dakikalığına pişirilir. Daha sonra fırından çıkarılarak üzeri aliminyum folyo ile kapatılır 10 dakika beklenir. 

Turunçgil sosu için küçük bir kaseye limon suyu ve limon kabuğu rendesi, portakal suyu, hardal ve zeytinyağı karıştırılır. Tuz ve karabiber eklenir. Salata malzemeleri ile karıştırılır.

Bir servis kabına salata malzemeleri konur, yanına aliminyum folyodan çıkartılan somon filetolar eklenir. Somonların üzerine limon suyu dökülerek servize hazır hale getirilir.

Afiyet olsun.

Kaynak: buzzfeed.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder