Malzemeler:
Pankek:
1 kilo patates
2 adet yeşil soğan
Zeytinyağı
1 yumurta
35 gr un
Tuz ve karabiber
İçi için:
6 ince füme somon dilimi
İnce doğranmış dereotu
1 paket crema (200ml)
Yapılışı:
Bir kapta krema ve dereotu karıştırılır, içine tuz ve karabiber eklenir. Başka bir kapba patatesler rendelenir, soğanlar ince ince doğranır, içine yumurta ve un eklenerek karıştırılır. İçine tuz ve karabiber eklenir.
Kızartma tavasına bir miktar yağ konarak kızdırılır. Küçük bir kepçe yardımıyla karışımdan alınır, yağa dökülerek iki tarafları da kızartılır.
Mücverler bir servis tabağına konur aralarına füme somon konur ve her biri üzerine dereotu sosu dökülür. 3. pankek te konulduktan sonra üzerine dereotu sosu konularak dereotu ile süsleme yapılarak servise hazır hale getirilir.
Afiyet olsun
Kaynak: eatwell101
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder