Malzemeler:
4 adet küçük somon filetosu
Yarım limon
Tuz ve taze çekilmiş karabiber
Avokado Sos:
1 adet avakado
1 fincan doğranmış kişniş
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı soğan tozu
Yarım çay kaşığı tuz
Süt veya su
Yapılışı:
Fırın 200 derecede ısıtılır. Aliminyum folyo fırın tepsisine yayılır ve bir miktar yağ dökülüp folyonun üzerine yayılır. Somon filetolar folyonun üzerine konur ve üzerlerine yarım limonun suyu dökülür. Somonların her iki tarafına tuz ve taze çekilmiş karabiber dökülür. Balıkların üzerleri folyo ile kapanır, 10-15 dakika kadar pişirilir.
Diğer tarafta avokado, reyhan, limon suyu, sarımsak tozu, soğan tozu ve tuz mutfak robotuna konup iyice karıştırılır. 2-3 kaşık süt ya da arzuya göre su ilave edilir ve karıştırılmaya devam edilerek servis yapılıncaya kadar buzdolabında bekletilir.
Somon piştiğinde servis tabağına yerleştirilip avokado sosu ile süslenerek üzerilerine tercihen limon suyu eklenir. Bir miktar reyhan ve limon dilimleri ile süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun
Kaynak: lecremedelacrumb.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder