4 adet somon fileto
1 kase yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı ekşi krema
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kadar taze dereotu (ince kıyılmış)
2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
1 diş sarımsak (rendelenmiş)
Deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiber
1 kase yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı ekşi krema
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kadar taze dereotu (ince kıyılmış)
2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
1 diş sarımsak (rendelenmiş)
Deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiber
Yapılışı:
Somon filetolar fırın tepsisine konarak her iki tarafına da tuz ve limon sürülür. Daha sonra yine somonların üzerine zeytinyağı sürülerek üzerlerine limon suyu da eklenir. 13-16 dakika ya da üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
Bir kasede yoğurt, mayonez, ekşi krema beraber karıştırılır. İçine dereotu, sarımsak rendesi, limon kabuğu rendesi ve biraz limon suyu eklenir. İçine arzuya göre tuz ve karabiber eklenir.
Somon fırından çıkarıldıktan sonra 5 dakika dinlenmeye bırakılır. Daha sonra servis tabağına konarak
Bir kasede yoğurt, mayonez, ekşi krema beraber karıştırılır. İçine dereotu, sarımsak rendesi, limon kabuğu rendesi ve biraz limon suyu eklenir. İçine arzuya göre tuz ve karabiber eklenir.
Somon fırından çıkarıldıktan sonra 5 dakika dinlenmeye bırakılır. Daha sonra servis tabağına konarak
üzeri dereotu sosu ile ve dereotu ile süslenir.
Afiyet olsun.
Kaynak: dinnermealideasjoyner.tumblr.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder