Malzemeler:
2 adet somon fileto
1 geniş soğan
Tuz, taze çekilmiş karabiber
Mayonez
2 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı mustard
2 diş sarımsak
Parmesan peyniri
Mozarella peyniri
Yapılışı:
Fırın önceden 200 derecede ısıtılır. Fırın tepsisine folyo yerleştirilir ve somon folyonun üstüne yerleştirilir. Alt ve üst kısmına önceden tuz ve karabiber serpilir. Üzerine doğranmış soğan ince bir tabaka halinde yerleştirilir. İnce doğranmış domatesler de soğanların üzerine yerleştirilerek bir miktar yeşillk eklenir.
Bir kasede mayonez, limon suyu, mustard ve sarımsak karıştırılır. Karışım somonun üzerine sürebilecek bir kıvamda olmalı. 15- 18 dakika önceden ısıttığımız fırında 15-18 dakika arasında pişirilir. Fırından çıkartılıp üstü rendelenmiş parmesan ve mozarella ile kaplanır ve üstleri kızarıncaya kadar tekrar fırına verilir.
Afiyet olsun.
Kaynak: olgasflavorfactory
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder