28 Ağustos 2015 Cuma

Izgara Somon ve Salata



Malzemeler:

2 adet somon fileto
Yarım limon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı kahverengi şeker 
Yarım yemek kaşığı karabiber
4 adet çeri domates (ikiye bölünmüş)
1 adet küp küp kesilmiş avakado
Salata için yeşillikler (marul, maydanoz vb)

Yapılışı:
 
Pul biber, tuz, karabiber ve esmer şekeri bir kapta karıştırın ve bir kenara ayırın.

Limonun suyunu somonun üzerine sıkın ve daha önce yaptığınız baharat ve şeker karışımını hafifçe üstüne sürün. Daha aonra somonu bir tavaya koyarak 2 dakika soteleyin, daha sonra tersini çevirip 3 dakika soyeleyin. Bu işlem bittikten sonra bir dırın tepsine koyarak daha önceden 200 derecede ısıtılmış fırına atın ve 6 dakika pişirin.

Marulu ve maydanozları doğrayın, domatesleri ikiye ya da dörde bölün, küp küp doğradığınız avakadolarla birlikte hepsini bir kaseye koyarak üzerine limon suyu dökün. En üste avakadoyu yerleştirerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kaynak: iowagirleats.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder