7 Temmuz 2015 Salı

Somonlu Avakado ve Salatalık Salatası



Malzemeler:

4 adet somon derisi alınmış somon fileto (her biri 100 gr)
3 tane avakado
1 salatalık
Marul yaprakları

Sosu için: 

4 çorba kaşığı kıyılmış nane
bir miktar limon kabuğu rendesi ve limon suyu
iki yemek kaşığı bal
3 yemek kaşığı zeytin yağı ve biraz fazlası (somon için kullanılmak üzere)

Yapılışı:

Somon yağlayıp bekletilir. Sos için malzemeler karıştırılır. Avakadolar ince ince dilimlenir ve salatalıklar boyuna ince dilimler halinde kesilir. Marul yaprakları, avakado ve salatalık 4 tabağa eşit derecede konur. 

Yapışmaz tava ısıtılarak somon filetolar içine atılır ve 3-4 'er dakika her bir taraf kızarıncaya (ama içi sulu kalacak) kadar işleme devam edilir. 

Kızaran somonları her bir tabağa koymuğumuz malzemelerin üstüne koyularak en üste de hazırladığımız sosu koyarak soğumadan servis yaparız.

Afiyet olsun



Kaynak: bbcgoodfood

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder