7 Temmuz 2015 Salı

Somonlu Açık Tost



Malzemeler: ( 1 kişilik )

1-2 dilim somon füme
1 çengelköy salatalık
1 yemek kaşığı krem beyaz peynir
2-3 dal frenk soğanı
1 tutam dereotu
1 halka kırmızı soğan
2-3 damla limon suyu
Taze çekilmiş karabiber
1 dilim köy ekmeği

Hazırlanışı:

Krem peynirin içine frenk soğanı ve dereotunu ince kıyıp karıştırın.
Çengelköy salatalığı boylamasına şeritler halinde kesin.
Köy ekmeğini ızgarada kızartın.
Üzerine krem peyniri sürün. Salatalık şeritlerini üzerine dağınık bir şekilde yerleştirin. Somon fümeyi üzerine koyun. Birkaç damla limon suyu sıkın. Üzerine taze karabiber çekin.
Halka soğan ve dereotu ile süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun


Kaynak: ardaninmutfagi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder