Malzemeler: (4 kişilik)
300 gr farfalle (kelebek makarna)
250 gr somon
50 gr dereotu
Bir miktar konserve bezelye
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 yeşil soğan
300 ml krema
1 limonun suyu
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Bir miktar konserve bezelye
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 yeşil soğan
300 ml krema
1 limonun suyu
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Yapılışı;
Makarnayı bir tencerede paket üzerindeki pişirme süresine göre haşlayın.
Bir tavada zeytinyağını ısıtın. İnce kıydığınız yeşil soğan ve dereotunu iki dakika soteleyip şerit doğranmış somonları ekleyip pişirin.
Krema ve limon suyunu ilave edip 3-4 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Makarnayı süzüp sosla karıştırın. İçine bezelyeleri ve taze çekilmiş karabiber ekip servis yapın.
Afiyet olsun.
Kaynak; Lezzet.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder